• +359 887 247013
 • kayapro@gmail.com

  Отговорите, които Ви интересуват

  Често задавани въпроси

  Надяваме се, че в тази секция ще намерите повечето от отговорите, които Ви интересуват. Ако все още имате въпроси, не се колебайте да ни се обадите.

  Колко струва един сайт?
  Зависи какъв сайт искате. Търговският ни екип съвместно с Вас прави преценка на уеб сайта от който се нуждаете, какъв ресурс е необходим за изработка, какъв е графика ни на производство към момента на запитването Ви. Поетият от Екзисто ангажимент за срок е важна отправна точка, на която стриктно държим, затова и се прави внимателна оценка, на база на която поемаме ангажимент пред Вас, който следваме в процеса на работа.За Ваше улеснение сме създали примерни пакети, в които можете да откриете своите изисквания и бюджет. И все пак, ако не виждате никъде вашия случай – обадете се, за да намерим решението заедно.
  За колко време ще е готов сайтът ми?
  Заедно с Вас ще направим преценка на уеб сайта от който се нуждаете, колко време и колко хора ще бъдат включени в изработката, какъв е графикът ни на производство към момента на Вашето запитване. Обявеният от нашата компания срок е нещо, на която стриктно държим. Имено затова правим внимателна оценка и график на изпълнение, който следваме в процеса на работа.
  Работите ли с готови дизайни?
  Зависи какъв сайт искате. За Ваше улеснение сме създали примерни пакети, в които можете да откриете своите изисквания и бюджет. И все пак, ако не виждате никъде вашия случай – обадете се, за да намерим решението заедно.
  Може ли да сложим в сайта ми видео?
  Да, може. Ако имате готово видео – можем да го кодираме в подходящ формат и да го качим в сайта ви. Ако нямате видео представяне - можем да го заснемем и монтираме. Ако имате само заснет материал – можем да го монтираме.
  Можете ли да поддържате сайта ми?
  Да, можем! Ще обсъдим колко често се налага да актуализираме информацията в сайта Ви и ще изберем подходящия за Вас абонаментен план. Ако сайтът е правен от нас, ще ползвате преференциални цени.
  Какво е CEO оптимизация?
  Зависи какъв сайт искате. За Ваше улеснение сме създали примерни пакети, в които можете да откриете своите изисквания и бюджет. И все пак, ако не виждате никъде вашия случай – обадете се, за да намерим решението заедно.
  Кога ще се появи сайтът ми в търсачките?
  Ако сайтът ви е правен при нас - веднага! След направата на сайт, ниенезабавно го индексираме, въвеждаме мета тагове и ключови думи и го включваме в основните търсачки - Google, Yahoo, MSN Life Search, Dir.bg, Giuvech, Find.bg и др. Разбира се, трябва да се има предвид, че някои от търсачките имат технологично време за обработката на информацията от 24 часа до 1 седмица.
  Защо сайтът ми не се появява на първо място в търсачките?
  Това зависи разбира се и от начина, по който е направен сайтът - от неговия код, дизайн, функционалност, навигация, ключови думи, метатагове и обем, но има и още! Някои от търсачките, напр. Google имат специални програми (CEO) за оптимизиране на ранга и позицията в търсачката. Те обикновено са платени.
  Какво е HTML?
  Абревиатурата произлиза от HyperText Markup Language. Това е кодов език използван за създаването на Хипертекстови документи, които да се използват от www. - World Wide Web – или от световната мрежа. HTML много прилича на старомоден код за писане, където „заобикаляш” един параграф от текст с кодове и знаци, които определят как ще бъде оформен текста при появата му в световната мрежа.
  Какво е система за управление на съдържанието (CMS)?
  Уеб базирана система, изработена специално за нуждите на вашият уеб сайт. Системата за управление на съдържанието ви подпомага в поддържането на актуална информацията на Вашият уеб сайт. Административният панел, който ние изработваме към всеки сайт, Ви позволява, без да имате специфични технически познания, лесно и удобно да променяте съдържанието на Вашият уеб сайт. Когато приключим изработката на Вашият уеб сайт, на посочени от Вас лица, които ще са ангажирани с поддръжката на уеб сайта ще им бъде проведено обучение за работа с административния панел.
  Какво е Домейн?
  Зависи какъв сайт искате. За Ваше улеснение сме създали примерни пакети, в които можете да откриете своите изисквания и бюджет. И все пак, ако не виждате никъде вашия случай – обадете се, за да намерим решението заедно.
  Какво е Уеб хостинг?
  Това е къщичката, в която живеят файловете на Вашия сайт. Уеб хоста физически представлява сървър (или няколко сървъра), които осигуряват технически ресурсите и поддръжката необходима за един или няколко уеб сайта.
  Ако пресъздадем уеб хостинга с примери от реалния живот, Вие можете да си представите уеб хостинга като голям жилищен блок, в който има множество апартаменти. Във всеки отделен апартамент и дори във всяка стая, има по един уеб сайт. Всички тези апартаменти и стаи са с различни параметри (размери) и с различен тип техническо обзавеждане. А самия домейн на практика е адресът на вашия блок и апартамент. Уеб хостинга поема грижите свързани с подръжка и осигуряване на безпроблемна работа на уеб сайтовете.
  Защо е нужно наемането на уеб хостинг когато имам домейн?
  Зависи какъв сайт искате. За Ваше улеснение сме създали примерни пакети, в които можете да откриете своите изисквания и бюджет. И все пак, ако не виждате никъде вашия случай – обадете се, за да намерим решението заедно.
  Защо да плащам за хостинг, когато има безплатен?
  Естествено е този въпрос да възниква във Вас когато Ви предстои да установите Ваш собствен уеб сайт в интернет. Най-краткия отговор би бил, че на практика няма нищо безплатно. При безплатния хостинг можете да очаквате следните ситуации които да внесат затруднения за Вашето онлайн начинание:

  1. Дисково пространство.
  Неограничено дисково пространство практически несъществува. Всеки хостинг доставчик който предлага безплатен хостинг с неограничено дисково пространство е планирал средните нужди на потребителите и когато те надвишат неговите очаквания ограниченията са критични за Вас и вашият уеб сайт.

  2. Скриптове и поддръжка на бази данни от страна на сървъра.
  Всеки добре развит уеб сайт е съставен от голям набор от компоненти и програмни модули, които използват скритове (програми написани на даден език) и бази от данни, които позволяват динамично (т.е. взависимост от нуждите и действията на потребителя на уеб сайта) съдържание. Безплатният хостинг в общия случай не предлага тази възможност или тя е достъпна но е съществено ограничена.

  3. Ограничения на трафик и физическа памет
  При безплатния хостинг съществен брой уеб сайтове „съжителстват” върху една и съща платформа или сървър. За да се постигне това се въвеждат определени ограничения в използването на ресурсите, което в един етап естествено довежда до неудобство и затруднение на Вашите потребители или невъзможност да предоставите конкурентни елементи на Вашата аудитория.

  4. Данните Ви са важни.
  В случай че възникне съществен техничеки инцидент/проблем ще се наложи да се погрижите да възстановите всичко сами. Хостинг пакетите при които заплащате за услугите правят ежедневно (или по-често) архивиране на Вашите данни.

  5. Рекламни банери в уебсайта Ви.
  Разходите за безплатните услуги се покриват от рекламни кампании, които се реализират чрез уеб сайтовете ползващи безплатен хостинг услоуги. Това би било странно за Вашите посетители?

  6. SPAM и антивирусна защита.
  Електронната поща не се анализира за вируси и рекламни / SPAM съобщения, а това води до съществени неудобства.

  7. Лоша техническа поддръжка.
  Безплатният хостинг има лоша или почти никаква техническа поддръжка. В случай на нужда няма на кого да се обадите или да пишете за да Ви се окаже помощ и съдействие.

  8. Безплатния под-домейн / вашето име не Ви представят добре ред клиентите Ви.
  Използването на безплатен хостинг най-често е свързано с използване на под-домейн. Примерно вашатафирма.yahoo.com вместо вашатафирма.com. Ако използвате такива услуги когато се наложи (поради промяна и развитие в нуждите Ви) да го смените, ще е да се смени и името на вашия сайт (URL). Това неминуемо ще доведе до голяма част на загуба от Вашата аудитория и посетители.
  Ако искате да имате добро интернет присъствие по-добре:
  - Закупете Ваш собствен интернет домейн
  - Закупете и използвайте надежден уеб хостинг
  - Поръчайте изработката на Вашият уеб сайт на изпълнител, който изпълнява уеб дизайн като основна дейност.
  Трябва ли да рекламирам своя уеб сайт?
  Ако марката или компанията Ви са популярни и известни на аудиторията, като например Мерцедес или Мак Донълдс, потребителите ще откриват Вашият уеб сайт и без реклама. В повечето случаи, известните марки рекламират свои нови продукти или промоции. Ако Вие търсите повече клиенти, опитвате се да наложите Вашата марка, то интернет рекламата е един добър инструмент, чрез който можете да достигнете до повече потребители и наложите по-бързо продуктите и услугите, които предлагате. Интернет пространството предлага много разнообразни форми за реклама, измежду които да избирате според наличния бюджет и поставените цели.

  Любопитни факти

  92% щастливи клиенти

  92% от клиентите ни са доволни! Знаем това, защото те се връщат при нас отново и отново...

  Винаги изпълняваме сроковете

  Никога досега не се е случвало да не изпълним поетия ангажимент в срок. И така ще бъде...

  Пред екрана на компютъра

  83% от работното време в офиса преминава пред компютърния екран. Раждат се красоти...

  Все още имате въпроси?

  Ако не сте намерили отговорите на Вашите въпроси или имате колебания относно Вашия проект